II: Dua Cerpan

II Dua Cerpan Dua cerpan cerita panjang dalam satu buku Cikgu Asyraf oleh Dayang Noor dan Lelaki Sesuatu Itu oleh Shaz Johar Cetakan terhad unit sempena Big Bad Wolf Sale Disember

  • Title: II: Dua Cerpan
  • Author: Dayang Noor Shaz Johar
  • ISBN: 9789670954202
  • Page: 211
  • Format: Paperback
  • Dua cerpan cerita panjang dalam satu buku Cikgu Asyraf oleh Dayang Noor dan Lelaki Sesuatu Itu oleh Shaz Johar.Cetakan terhad 3,000 unit sempena Big Bad Wolf Sale Disember 2015.

    KRITIK KARYA FEMINIS Dinang Wicaksana Academia Academia is a platform for academics to share research papers. CINTA DAN DERITA Antologi Cerpen Tirto Suwondo Academia is a platform for academics to share research papers. daftar kata singkatan atau akronim Web Master Blog menghormati hak hak dasar manusia, tujuan, serta asas yang ter kandung dalam piagam PBB,

    • [PDF] Download ☆ II: Dua Cerpan | by ↠ Dayang Noor Shaz Johar
      211 Dayang Noor Shaz Johar
    • thumbnail Title: [PDF] Download ☆ II: Dua Cerpan | by ↠ Dayang Noor Shaz Johar
      Posted by:Dayang Noor Shaz Johar
      Published :2018-010-20T18:43:25+00:00

    About “Dayang Noor Shaz Johar”

    1. Dayang Noor Shaz Johar

      Dayang Noor Shaz Johar Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the II: Dua Cerpan book, this is one of the most wanted Dayang Noor Shaz Johar author readers around the world.

    112 thoughts on “II: Dua Cerpan”

    1. I don't want to spoil any of them. One of the stories got me jaw-opened, with a heart-stopping twist. Another writer shared with us the 'it' world, which wasn't a surprise somehow. One book with two totally different genres. I just loved both. Except for the alien parts and stuffs. Never in my life I was fascinated by the aliens. The rest were just brilliant I might suffer from a book hangover now.


    2. Dalam buku ni ada dua cerita panjang atau cerpan. Tapi satu cerita je yang aku suka iaitu Cikgu Asyraf oleh Dayang Noor. Cerita ni bagi aku cukup ringkas tapi berjaya menarik minat aku untuk terus membaca dengan beberapa rahsia yang dia siratkan dalam setiap bab. Aku suka macam mana penulis letakkan beberapa perincian kecil yang bagi klu apa akan jadi di penamatnya dan kalau pembaca betul-betul fokus dan ingat apa yang dia baca, waktu pendedahan di penamat cerita itu pembaca akan kata “Oh, dah [...]


    3. Sangat berpuas hati. Saya suka kedua-dua cerita panjang tersebut. Cikgu Asyraf mengisahkan seorang guru yang baru berpindah ke Kampung Teluk Mengkuang dengan isteri yang sakit akibat keguguran. Cikgu Asyraf dapat menyesuaikan diri pada permulaannya, kemudian segala-galanya berubah. tak sangka baca sendiri la kalau nak tahu. Kisah Lelaki Sesuatu Itu pula menceritakan sepasang suami isteri yg baru berkahwin dan mereka berbulan madu di Amerika Syarikat. Syamil nak sangat pergi roswell, kerana jerem [...]


    4. Kedua-dua cerpan ini menarik! Jujurnya aku tidak boleh judge tulisan seorang Shaz Johar dan seorang Dayang Noor based on Dua ini. Sebab aku tak pernah pun baca karya mereka walaupun sebuah. Tetapi Dua ini memang best. Yang menjadi masalah ialah Shaz Johar tidak menyelesaikan 'masalah' dalam cerpannya ini. Sebagai penulis, mesti menepati hak-hak pembaca, iaitu menghabiskan cerita. Tetapi tak boleh juga cakap macam tu, sebab Fixi ini kan 'alaf baru' gitu.


    5. i) CIKGU ASYRAF DAYANG NOOR tunggang langgang nak habiskan citer ni menarik tak dapat nak dijangka kisah sebenarnya sebab nak tahu jugak berdebar-debar baca sampai habis kisah hantu ke? kisah thriller ke? jadi tertanya-tanya bila dah sampai hujung laaa ooo kisah nie jer rupanya cikgu asyraf ditugaskan ke kampung teluk mengkuang. dia ke sana bersama isterinya ramona yang baru keguguran. dalam perjalanan ke sana ketika singgah membeli makanan dia bertemu dengan rosdi yang membuka kisah tentang kam [...]


    6. Well, i have nothing much to say about Dayang Noor. Da baca semua buku dia pun still tak dapat nak agak plot twist dia. Tapi Careynee kata Syaz Johar punya latest book bagus. Mungkin boleh cuba.


    7. Lelaki Sesuatu Itu : Simple story but straightforwardaku dah dpt agak kisah psl 'gay'Cikgu Asyraf : Aku losttetibe byk watak yg "keluar"hue *_*



    8. CIKGU ASYRAF | DAYANG NOORCerpan 'Cikgu Asyraf (Dayang Noor)' kalau kita perlihatkan dari struktur penceritaannya; ia tak sukar untuk kita hadam. Cumanya Dayang Noor bijak menggunakan kepakarannya untuk menipu kita. (Kalian akan merasai penipuan ini di hujung babak)Secara kasar, 'Cikgu Asyraf' ini lebih bersifat misteri, sedikit seram, juga ada kritikan sosial yang diselitkan. Tapi jika nak difikirkan dalam-dalam sifat misterinya datang dari taktikal kumpulan perompak untuk menjaga harta rompaka [...]


    9. Tak adil kalau saya bagi full star untuk buku ni sebab genre yang dibawa, adalah kegemaran saya. tapi nak buat macam mana, memang dua-dua cerpan dalam ni best. "Takkan la pak lebai nak menipu?" - quote dari filem Do Re Mi



    10. Antara dua cerpan ni, I lebih suka Cikgu Asyraf berbanding Lelaki Sesuatu Itu. Lelaki Sesuatu Itu memang sesuatu. Yang agak kurang menarik minat I. Tapi, apa pun, good job, writers!




    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *